Spożywcze lekarstwa

 ›  › Spożywcze lekarstwa

Lekarstwa

Spożywcze lekarstwa

operacje plastyczne (1)Często nie zdajemy sobie sprawę, że to, co jemy ma ogromny wpływ zarówno dla naszego zdrowia jak i urody. Wiele się mówi o dobrotliwym działaniu warzyw i owoców i złemu wpływowi na nasz organizm złych tłuszczy czy bardzo przetworzonej żywności. Naprawdę warto przyjrzeć się temu bliżej a wtedy bardziej świadomie będziemy wybierać produkty, które spożywamy. I tak na przykład niezbyt ładnie pachnąca kwaszona kapusta jest skarbnicą witaminy C i związków siarki a także dostarcza bakterii kwasu mlekowego, które mają dobroczynny wpływ na naszą mikroflorę bakteryjną w układzie pokarmowym (zwalczają szkodliwe bakterie i grzyby).Czosnek i cebula także nie wszystkim przypada do gustu zwłaszcza ich zapach a jednak nie sposób przecenić ich wpływu na nasz organizm. Obydwa te warzywa w swoim składzie mają mnóstwo składników, które działają jak antybiotyki, zmniejszają powikłania po infekcjach i stymulują układ odpornościowy.
Natomiast miody naturalne są znane już od wieków jako nie tylko bardzo smaczny dodatek do dań i napojów, ale także jako cenne lekarstwo także stymulujące układ odpornościowy i jako dostawca mikroelementów i witamin a także cennych enzymów, które mają zbawienny wpływ na nasze zdrowie.

Podobne artykuły tematyczne o medycynie:

Spożywcze lekarstwa Reviewed by on czwartek, 22 września, 2016 .

Często nie zdajemy sobie sprawę, że to, co jemy ma ogromny wpływ zarówno dla naszego zdrowia jak i urody. Wiele się mówi o dobrotliwym działaniu warzyw i owoców i złemu wpływowi na nasz organizm złych tłuszczy czy bardzo przetworzonej żywności. Naprawdę warto przyjrzeć się temu bliżej a wtedy bardziej świadomie będziemy wybierać produkty, które spożywamy.

ABOUT AUTHOR /